Diş İçin Antibiyotik İsimleri 1000 Mg – Diş için antibiyotik ilaçlar hangileri? Diş problemleri her ne kadar basit gibi dursa da, ağrıyan bir diş günlük yaşamı dayanılmaz bir hale getirir. Bu nedenle insanlar nasıl bir çözüm bulabileceğini sıklıkla düşünür. Özellikle hangi antibiyotiklerin ağrılara yardımcı olacağı ilk akla gelen sorular arasındadır.
Burada ilk olarak bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanmanın, sağlık sorunlarını çözmeyeceğini bilmeniz gerekir. İlaçlar hastalar muayene edildikten sonra, onlara özel bir şekilde reçete edilir. Bu bakımdan bir kişiye diş için reçete edilen bir antibiyotik sizde faydalı olmayabilir.
Dolasıyla diş için antibiyotik ilaç arıyorsanız, ilk olarak diş hekiminden randevu almanız gerekir. Bu bakımdan reçete edilebilecek 1000 mg ilaçlardan bazıları Augmentin ve Amoklavin’dir.
Amoklavin 1000 mg Antibiyotik
Amoklavin 1000 mg, diş abseleri gibi diş ve diş etiyle alakalı enfeksiyonlarda da kullanılan bir antibiyotiktir. Etkin maddesi amoksisilin trihidrat ve potasyum klavulanat’tır. Prospektüs bilgilerine göre yardımcı maddeleri şöyledir;
- Sodyum nişasta glikolat
- Mikrokristalin selüloz
- Koloidal silikon dioksit
- Magnezyum stearat
- Opadry O4-F-28791 beyaz
- Metanol
- Metilen klorür
Anti-bakteriyel bir ilaç olan amoklavin 1000 mg, mikrop ve bakterilerin pek çok çeşidine karşı etkilidir. Beyaz film kaplı, kokusuz, hafif bombeli bir yapısı vardır.
Amoklavin 1000 mg Nasıl Kullanılır?
Amoklavin nasıl kullanılır? İlaçların kullanımı her hastada değişiklik gösterebilir. Bu nedenle her zaman doktorunuzun reçete ettiğine göre alınması gerekir.
Prospektüs bilgisine göre yetişkin ve 12 yaş üzeri çocuklarda hafif ve orta şiddetli enfeksiyonlarda günde 2 kere 625 mg tablet alınır. Şiddetli ise günde 2 kere 1 g tablet alınır. Diş enfeksiyonlarında ise kullanım farklılık gösterir.
Bu durumda yetişkin ve 12 yaş üzeri çocuklarda 5 gün içinde iki kere 625 mg alınmaktadır. Tabletler çiğnenmeden bütün olarak yutulmalıdır. Eğer ikiye bölünmüşse her ikisi de beklemeden art arda içilmelidir.
Amoklavin Yan Etkileri Neler?
Amoklavin yan etkileri olan bir ilaç olduğu için hekim gözetiminde alınmalıdır. Prospektüs bilgisine göre görülebilecek bazı etkiler şöyledir;
- Ateş
- Şiddetli üşüme
- Boğaz ağrısı
- Dilin renginin siyah olması
- İdrarda kristallerin olması
- Deri ve/veya gözlerde sararma
- Halsizlik
- Baş dönmesi
- Ciltte ve gözlerde solgunluk
- Kaşıntı
Bunların dışında farklı yan etkiler de yer almaktadır.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: İmplant Nedir? İmplant Tedavisi Fiyatları
Augmentin 1000 mg
Augmentin 1000 mg, diş için reçete edilen ilaçlardan bir diğeridir. Etkin maddesi amoksisilin ve klavulanik asittir. Yardımcı maddeleri,
- Susuz kolloidal silika,
- Sodyum nişasta glikolat,
- Magnezyum stearat,
- Mikrokristalin selüloz,
- Titanyum dioksit – E171,
- Hidroksipropilmetilselüloz,
- Makrogol,
- Dimetikon şeklindedir.
Etkili bir ilaç olan Augmentin blister ambalajında, 10 ve 14 adet sunulmaktadır. Eğer etkin veya yardımcı maddelerine karşı alerkiniz varsa alınmamalıdır.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Birbirimizi Ne Kadar Tanıyoruz Soruları
Augmentin 1000 mg Nasıl Kullanılır?
Augmentin nasıl kullanılır? Tüm ilaçlar gibi Augmentin de doktorunuzun reçete ettiği şekliyle alınmalıdır. Prospektüs bilgilerine göre hafif ve orta şiddetli enfeksiyonlar için günde 2 kere 625 mg tablet alınır.
Eğer şiddetli bir enfeksiyon varsa günde 2 kere 1 g tablet alınır. Diş enfeksiyonlarında ise yetişkinler ve 12 yaş üzeri olan çocuklar için 5 gün içinde iki kere 625 mg şeklindedir. Tedavi süresinin 14 günü aşmaması aranır.
Tabletler bir bardak su ile çiğnenmeden, bir bütün olarak yutulmaktadır. Prospektüs bilgisine göre yemeklerin başlangıcında alınarak kullanılır.
Diş için en etkili antibiyotik hangisidir?
Diş için en etkili antibiyotik Amoklavin 1000 mg ve Augmentin 1000 mg olarak bilinmektedir. Bu antibiyotikleri diş hekiminizin onayı olmadan reçetesiz kullanmamanız tavsiye edilmektedir.