Colidur 200 mg etkin madde olarak rifaksimin kullanır. Bunun dışında yardımcı maddeleri de mevcuttur;
- Sodyum Nişasta Glikolat
- Mikrokristal Selüloz 200
- Kolloidal Silikon Dioksit
- Magnezyum Stearat
- Gliseril Palmitostearat
- Talk
- Opadry OY-S 34907 Pembe
Söz konusu içeriklere Colidur 200 mg prospektüs bilgilerinden ulaşılabilmektedir. Etkin ya da yardımcı maddelerine karşı bir alerjiniz varsa alınmamalıdır. Ayrıca ateşiniz varsa, son 24 saat içinde 8 ya da 8 üzeri biçimsiz dışkınız olduysa da kullanılmamalıdır.
Bağırsak tıkanıklığı hastalığı mevcutsa, kabızlık, kanlı dışkı, bağırsak tıkanması sebebiyle karın ağrısı ve kusma şikayetleriniz varsa da bu durum geçerlidir. Bu nedenle bilinçsiz bir şekilde kullanım yapılmamalıdır.
Colidur Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Colidur 200 mg pembe renkli, konveks yüzlü bir tablettir. Piyasaya yuvarlak film kaplı tablet içeren blister ambalajda sunulur. Antibiyotikler olarak adlandırılan ilaç sınıfında yer almaktadır. 18 yaş altındaki çocuklara önerilmediği için onlardan uzakta, güvenli ve ulaşamayacakları bir yerde muhafaza edilmelidir.
Colidur, doktorun reçete ettiği şekilde alınmalı; aksi belirttiği sürece tedavi planına göre hareket edilmelidir. Prospektüs bilgisine göre yiyecekler ile ya da ayrı alımı etkisini farklılaştırmaz. Bir bardak su ile ağız yoluyla kullanılır. İdrar renginde kırmızılaşma gibi renk değişimleri yaşanabilir.
Collagen Forte Kullananlar Yorumları
Coledan D3 Kullananlar Yorumları
Colidur 200 mg hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır. Bu nedenle rastgele, bilinçsiz bir şekilde alınmamalıdır. Dozlar kişilerin ihtiyaçlarına göre değişebilmekte akılda tutulmalıdır.
Tedavi süresi değişebilse de 3 günü geçmemelidir. Tekrarlayan tedavi serilerinin gerekli olduğu durumlarda, her bir tedavi serisi 20-40 günlük ilaçsız dönemlere bölünmelidir. Aralıklı tedavinin toplam süresi de hekiminiz tarafından tespit edilmelidir.
Yetişkinlerde akut mide-bağırsak kanalı enfeksiyonları, turist ishali tedavisinde ilaç her 8 saatte bir tablet şeklinde kullanılır. Kanda amonyum düzeyinin artmasında tedaviye yardımcı olarak da her 8 saatte bir iki tablet alınır. Diyare baskın irritabbl bağırsak sendromu için de bu durum geçerlidir.
Böbrek yetmezliği olan kişilerde, rifaksimin uygulamasına dair klinik veri yoktur. Eğer alınması gerekenden fazla alınmışsa en kısa sürede sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Bir dozun kullanımı unutulmuşsa, dengelemek için çift alınmamalıdır.
Colidur Yan Etkileri Neler?
Colidur yan etkileri olan bir ilaçtır ve bu nedenle reçeteli kullanılmalıdır. Bu farklı sıklıklarda görülebilmektedir. Söz konusu yan etkiler, prospektüs bilgisine göre şöyledir;
- Baş ağrısı
- Baş dönmesi
- Gaz
- Karında şişkinlik
- Kabızlık
- Karın ağrısı
- İshal
- Acil tuvalete gitme ihtiyacı
- Bulantı
- İstemsiz ve ağrılı veya etkisiz ıkınma
- Kusma
- Ateş
- Vücutta sıvı kaybı
- Uykusuzluk
- Anormal rüyalar
Colidur 200 mg kullanılırken bu veya diğer yan etkiler gözlemlenirse, en kısa sürede sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
Doktor tavsiyesi üzerine aldım. Çok fazla etkisini gördüm.
- Burcu
İltihap nedeni ile kullandım. Gayet memnunum.
- Necmettin
Bağırsak enfeksiyonu nedeni ile kullandım. Fazlası ile iyi geldi.
- Fevzi
Doktorumun yazması ile başladım ve tüm ağrılarımdan bir günde kurtuldum.
- Nimet
Akut tedavisi ile başladım. İnanılmaz iyi geldi.
- Sıla
Colidur ürününün faydaları ve kullanımıyla ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Hangi durumlarda kullanılması önerilir?
Merhaba, Colidur ile ilgili yazdığınız makale için teşekkür ederim. Benim merak ettiğim, Colidur kullanmanın uzun vadeli etkileri nelerdir? Araştırmalar veya deneyimler hakkında bilgi verebilir misiniz?