TCDD Personel Alımı

Bu İçeriğe Oy Ver post

TCDD personel alımı TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ilanla beraber bünyesinde çalıştırmak üzer işçi alım ilanlarının detayını da duyurdu. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü farklı branşlar üzerinden personel almaktadır ve sürekli işe alım ilanlarına ilişkin olan başvuru kılavuzunda gerçekleşecek olan alımlarda adaylardan istenilen belgeler de paylaşıldı.

TCDD Personel Alımı çeşitli branşlarda açılan kadrolarda alımlar arasında personel alımı, memur personel, işçi, hostes alımı her sene belirli dönemlerde bay ve bayan olmak üzere belirli tarihler aralığında personel alımı yapılmaktadır. TCDD 356 personel alımı mülakat sonuçları konusunda yapılan 356 kişilik işçi alımına 1,5 sene önce başvuru yaparak 11 aydır mülakat sonucu bekleyen gençlerin personel alım süreci konusunda yine kendi sitesi üzerinden görebilirsiniz.

TCDD Personel Alımı Nasıl Yapılır?

TCDD personel alımı nasıl yapılır konusunda TCDD’ye işçi alımı kamu personeli veya taşeron olarak yapılmaktadır. Sözleşmeli olan personeller için TCDD personel alımı içinden web sayfasından ilaç açılır ve başvurular yapılmaktadır. Daha sonra ilanda istenen belgeler TCDD taşımacılık anonim şirketi müdürlüğü personel idari işler başkanlığına bizzat gideren posta yolu ile iletilir. TCDD iş başvuru yapanların atamaları açıktan atama yolu ile işlemler tamamlanır.

Bu ilaçları TCDD resmi sayfası duyurular bölümü üzerinden takip ederek memur alımı tarihlerini öğrenebilir ve başvuru yapılması gereken sayfa üzerinden hemen başvuru formu doldurularak memur allım başvuruları tamamlanmalıdır. TCDD personel alımı son dakika haberlerini yine belirtilen TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden görebilirsiniz.

TCDD Personel Alımı Başvuru Formu

TCDD personel alımı başvuru formu İŞKUR üzerinden veya şahsi olarak Genel Müdürlükler aracılığı ile yapılmaktadır. TCDD personel alımı ve başvuru formu 2022 resmi sayfasında yapılan durulardan öğrenilebilmektedir. İŞKUR üzerinden bu sene sürekli işçi ve personel alımı sağlanmıştır. Duyurular bölümü üzerinden verilen personel alımı ilanlarını takip edebilir ve İŞKUR üzerinden başvuru formunu doldurarak başvurularınızı yapabilirsiniz.

Kısaca başvurular nereye yapılı konusunda İŞKUR TCDD personel alımı yapılabilmektedir. Bölümlere alınacak olan vatandaşların alanına göre farklı özellikler istenmektedir ve bu durumda başvuru takibini de TCDD duyuruları üzerinden takip edebilirsiniz.

İşkur Tcdd Personel Alımı
İşkur Tcdd Personel Alımı

TCDD Personel Alımı Başvuruda Gerekli Olan Evraklar

TCDD personel alımı başvuruda gerekli olan evraklar konusunda TCDD devlet demiryolları personel, hostes ve işçi alımlarında gerekli belgeler şu şekilde özetlenmektedir,

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Öğrenim belgesi yani diploma fotokopisi
  • Adli sicil kaydı
  • Askerlik durum belgesi
  • KPSS sonuç belgesi
  • Başvuru formu
  • İkametgah
  • 3-6 adet vesikalık fotoğraf
  • Diğer ek evraklar ile başvurular almaktadır bunun dışında açıktan atamalar için ilk önce sınav ilanı yayınlanmaktadır.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]İlginizi Çekebilir: Kamu Personel Alımı 2022[/box]

TCDD Personel Alımı Başvuru Şartları

TCDD personel alımı başvuru şartları ile kişiler belirlenen şartları tamamladıkları zaman başvurularını tamamlayabilecekler. İşçi alımı kamu personel veya taşeron olarak yapılmaktadır ve açıktan atama ile başvurabilmek için de KPSS şartı aranmaktadır. Bu sınav için en az 60 KPSS puan sınırı bulunur ve lise merkezi olan atamalarda Kamu Personeli Seçme Sınavı üzerinden ortalama 90 puan alınması gerekirken ön lisans mezunları için bu puan ortalama 86 puan olabilmektedir.

TCDD İşçi Alımı konusunda İŞKUR aracılığı ile de alım yapan demiryolları personel ihtiyacına göre bölge müdürlüklerine bağlı olan yerlerde belirsiz süreli işçi ilanları vermektedir. İşçi alımlarında belirtilen bölümlerin özel şartlarını sağlamak gerekir ve işçi alımları kamu personeli veya taşeron olarak yapılabilir. Kamuya açıktan atama yolu ile veya merkezi atama ilanlar açılmaktadır. Adaylar İŞKUR üzerinde ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir.

TCDD İşçi Alımı 2022 Hangi Kadrolara Yapılır?

TCDD işçi alımı 2022 kadrolara yapılır konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları işçi statüsünde alım yapılan bölümlerin listesi üzerinden genelde TCDD işçi alımı yapılacak kadrolara yapılacak olan alımlar arasında imalat işçiliği, lokomotif motor vagon imal ve tamircisi, elektrikçi, kaynakçı, elektronik işçisi, mekanik vasıta tesis cihaz ve vinç operatörü alanında ön lisans mezunu alımı ve üstelik eski hükümlü engelli olmak üzere çok sayıda daimi işçi temini de yapılmaktadır.

Tren makinisti, demiryolu hattı bakım ve onarımcısı, elektrik işçisi, elektrik bakım ve onarımcısı, yardımcı makinist, yüksek gerilim sistemcisi, lokomotif tamircisi, mekanik bakımcı, liman vinç operatörü, elektronik işçisi, tesviyeci, motor tamircisi, kaynakçı, vagon imal ve tamircisi gibi birçok alanda alımlar bulunuyor.

Yorum yapın