DHMİ maaşları 2022 hava meydanları ile atamalar sürecinde açıklanan kılavuzun ardından bu talepte bulunacaklar için en fazla merak edilen konular arasında maaş durumu olmaktadır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına göre DHMİ memur maaşları daha fazla olmaktadır. Bu sebeple tercih yapma aşamasına gelen herkes için öğrenilmek istenilen konuların başında maaş ücretleri geliyor. Genel olarak maaş aralıkları şu şekilde sıralanabilmektedir,
DHMİ memur maaşı | 12-13 bin TL |
DHMİ hava trafik kontrolörü maaşı | 15-20 bin TL |
DHMİ mühendis maaşı | 10-15 bin TL |
DHMİ arff memuru maaşı | 7000 TL |
HDMİ tekniker maaşı | 14000 TL |
DHMİ AIM memur maaşı | 15-20 bin TL |
Dhmi Memur Maaşları
Dhmi memur maaşları Devlet Hava Meydanları işletmesinde memur olarak çalışan kişilerin sadece maaş olarak eline gelen maaş aylık olarak eline geçen para 12 bin TL üzerinde bulunuyor. DHMİ memur maaşları,
- DHMİ memurlarının aylık olarak ellerine geçen miktar havalimanı veya havaalanının iş yoğunluk durumuna göre ek gelirlerle beraber 12-12 bin TL arasına çıkmaktadır.
- Dhmi maaşları konusunda merkezi atamalarla alakalı kılavuzun yayımlanması ile beraber en fazla merak edilen konuların başında merkezi atamada açılan kadrolarla alakalı personel maaşları olmuştur.
- Tercih sürecinde bulunulan bu süreçte en merak edilen kurum hiç kuşkusuz devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü olmuştur.
- Bilindiği üzere DHMİ memur maaşları diğer kamu kurum ve kuruluşların verdiği maaşlara göre oldukça yüksek bir miktardır.
DHMİ Mühendis Maaşları
Devlet Hava Meydanlarında mühendis olarak çalışanların maaşları da diğer kamu kurum ve kuruluşların verdikleri maaşlardan oldukça yüksek bir durumdur. Belli bir süreyi ve kurum tarafından belirlenen aşamaları başarılı şekilde tamamlayan dhmi mühendis maaşları ortalama olarak 10 ila 15 bin TL civarında değişiyor. DHMİ de mühendis olarak çalışan kişiler mühendis, mühendis uçucu ve başmühendis olarak ayrılabilmektedir.
DHMİ Düz Memur Maaşı
Dhmi düz memur maaşı ortalama olarak 6 bin TL seviyelerinde olup farklı unsurlara göre değişebilmektedir. Kıdem, hizmet senesi, derece, çocuk sayısı, medeni hal ve benzeri unsurlar maaşları etkilemektedir. Devlet hava meydanları işletmesinde düz memur olarak görev yapanların maaşları belirtilen hususlar ve alacakları ek ödemelerle beraber 8 bin TL kadar çıkabilmektedir. DHMI bünyesinde düz memur olmak için öncelikle belirli olan şartların sağlanması gerekir.
Gerekli olan üz memurlar için şartlar ise kamu personeli olma şartları ile benzerdir. İlki olan şatları tamamlayan adaylar KPSS puanı ile beraber memur alımı döneminde başvurularını tamamlamaktadır. KPSS puanı önceliğine göre başvuru yapan adaylar sözlü sınava davet edilir ve sözlü sınavda başarılı olan kişiler ise memur olarak göreve başlarlar.
DHMİ Teknisyen Maaşları
Dhmi teknisyen maaşları genel olarak ortalama 7500 TL civarındadır. Birçok memurun, mühendisin ve teknisyenlerin bulunduğu devlet hava meydanları işletmesinde maaşların haricinde ek ödemelerde yapılabilmektedir. Bu ek ödemeler ile beraber maaşlar bin TL kadar artabilmektedir. Devlet hava meydanı işletmesi DHMİ, Türkiye sınırları içerisinde bulunan havaalanlarını işleten kamu iktisadi kuruluş ulusal ve uluslararası uçuş trafiği düzenlenmektedir.
DHMİ görev ve sorumluluklarını yerine getirirken kendi bünyesinde bulunan memurlardan yararlanır. Klasik anlamdaki kamu kuruluşlarından farklı bir yapısı bulunur. Buna karşın DHMİ memurları da kamu personeli olarak kabul edilmektedir.
DHMİ AİM Memuru Maaşı
Dhmi aim memuru maaşı ortalama olarak 10 bin TL ila 12 bin TL arasında değişmektedir. Memurun hizmet senesi BES kesintisi, medeni hali ve çocuk durumu maaşları etkileyen en önemli unsurlardır. 2022’de AİM memuru maaşı, yapılan zamların arından bu seviyelere gelmiştir. AİM, havacılık bilgi yönetimi ifadesinin kısaltılmış halidir. Kısacası AİM, memuru havacılık bilgi yönetimi alanında faaliyet göstermektedir. Bu memurların temel görevi ise ulusal ve uluslararası uçuş güvenliğini sağlamak olmaktadır.
AİM memuru olmak için adayların geçerli bir YDS veya KPSS puanına sahip olması gerekir. Dil konusunda da en az D seviyesinde puana sahip olunmalıdır. Görev yapılan kadro ve pozisyon gereği yabancı pilotlar ve diğer görevliler ile iletişim kurulması gerekebilmektedir. Bunun için memur adaylarında yabancı dil şartı zorunlu olarak aranıyor ve ayrıca adayların lisans mezunu olmaları gerekiyor.
DHMİ ARFF Memuru Maaşı 2022
Dhmi arff memuru maaşı, ortalama olarak 7000 TL seviyesinde bulunuyor. Memurların hizmet senesi, deneyimleri, medeni halleri ve benzeri durumlarda maaşları etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Arff memuru, yangınla mücadele görevinde ve kurtarma en üst safta yer alan görevlilerdir. Bundan dolayı arff memuru olmak isteyenlerin boy kilo şartlarını sağlamaları gerekiyor. Adaylar en az 165 cm boyutunda olmalılardır ayrıca kilo durumu da buna uygun olmalıdır.
DHMİ kurum içi alımları en çok merak edilen konular arasında yer alır ve DHMİ sürekli olarak kurum içi atamalar ile alım sayısını arttıran kurumlar arasında yer almaktadır. Düz, memur, mühendis, teknisyen ile beraber sürekli geçiş sağlanmaktadır.