Afad Personel Alımı

Bu İçeriğe Oy Ver post

Afad personel alımı iş arayan birçok kişi tarafından incelenmektedir. Kariyer hayatınıza buradan devam etmek istiyorsanız, kurumun iş ilanlarını inceleyerek gerekli ayrıntılara ulaşmanız mümkündür.

Afad yılın farklı zamanlarında personel alımı gerçekleştirmektedir. Bunlar farklı kadrolara dair olduğu için vatandaşlara yeni imkanlar sunulmaktadır. Eğer düzenli bir şekilde incelerseniz bilgi ve tecrübelerinize uygun olanları bulmanız mümkündür.

Ardından detaylı bir şekilde inceleme yapabilir ve müracaatı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak başvurmadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiği de büyük önem taşımaktadır. Özellikle bazı pozisyonlarda, adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı istenebilmektedir. Dolayısıyla Afad başvuru e-devlet seçeneğine göz atıyorsanız, bu sınava önceden katılmanız tavsiye edilmektedir.

Afad Personel Alımı Sonuçları

Afad personel alımı sonuçları nereden yayınlanır? Afad yılın farklı dönemlerinde, personel gereksinimlerine göre ilanlar yayınlamaktadır. Bunlar iş arayan kişilerin ilgisini yakından çekmektedir. Her ne kadar bunlara nasıl başvuru yapılacağı ilan üzerinde anlatılsa da sonuçların nereden öğrenileceği sık sık düşünülmektedir.

Eğer bunun için kurumun kendi sitesinde yer alan duyuruları incelerseniz, gerekli olan tüm sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bunun yanısıra Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı sayfası (  isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ) sistemine giriş yaparsanız da sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra sözlü sınava dair sınav takvimini merak ediyorsanız, aynı kaynaklar aracılığıyla çözüm bulabilirsiniz.

Afad Personel Alımı Sonuçları
Afad Personel Alımı Sonuçları

Afad Sözleşmeli Personel Alımı

Afad sözleşmeli personel alımı kurumun çalışan ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir. Bu nedenle hangi kadrolara alım olduğu değişiklik gösterebilmektedir. Ancak alım yapılabilecek kadrolardan bazıları aşağıda olduğu gibidir;

  1. Avukat
  2. Büro Personeli
  3. Mühendis
  4. Sosyal Çalışmacı
  5. Veteriner Hekim
  6. Diğer Sağlık Personelleri
  7. Destek Personeli
  8. Teknisyen
  9. Koruma ve Güvenlik Görevlisi
  10. Bilişim Personeli

Ancak alım yapılacak kadrolar sadece bununla sınırlı değildir. Farklı pozisyonlar da olduğu için düzenli şekilde incelemeniz önerilmektedir. Afad personel alımı yap için bilmeniz gereken bir nokta, her kadro için farklı genel ve özel koşulların istenebileceğidir.

Bu nedenle hemen başvurmadan önce ayrıntılı bir şekilde değerlendirmeniz önerilir. Böylece size en iyi olan seçeneği bulmanız mümkündür.

Afad Personel Alımı Başvuru Yap

Afad personel alımı başvuru yap oldukça kolaydır. Bunun için ilk işlem, açık ilanları keşfetmedir. Bunların yılın farklı zamanlarında yayınlanmaktadır. Ayrıca ilk ve son başvuru tarihleri de yer almaktadır. Dolayısıyla her gün incelemeniz şarttır.

Eğer Afad’ın kendi internet sitesini, ilan.gov.tr adresini, Kariyer Kapısını ve diğer adresleri takip ederseniz, ayrıntılı bilgi almanız mümkündür. Duyurular burada yayınlandıktan sonra,

  1. Hangi pozisyonlara alım yapıldığını,
  2. Kaç kişinin alınacağını,
  3. Başvuruların nereye ve nasıl yapılacağını,
  4. Son başvuru tarihini,
  5. Hangi evrakların hazırlanması gerektiğini,
  6. Adaylardan istenen genel ve özel şartları öğrenebilirsiniz.

Afad başvuru e devlet için ardından sadece gerekli evrakları hazırlayarak, ilgili adrese gitmek kalmaktadır. Bu işlemler son başvuru tarihi geçmeden bitirilmiş olmalıdır.

Afad Başvuru E Devlet

Afad başvuru e devlet için yerine getirilmesi gereken bazı genel başvuru şartları vardır. Bunlar ana hatları ile aşağıda olduğu gibidir;

  1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak
  2. Başvurunun son günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak
  3. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak
  4. Kamu haklarından mahrum olmamak

Bunun yanı sıra Kamu Personeli Seçme Sınavı gerektiren pozisyonlarda bunun da koşullarını sağlamanız gerekir. Bu sınav hakkındaki detaylara ÖSYM’nin kendi sitesi üzerinden ulaşmanız mümkündür.

Genel şartlara ek olarak Afad personel alımı özel koşullara da sahip olabilir. Dolayısıyla müracaat öncesinde dikkatli bir şekilde incelemeniz önerilmektedir.

Afad.Gov.Tr İş Başvurusu

Afad.gov.tr iş başvurusu, kamu kurumlarında çalışmak isteyen birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kuruma personel alımı yapılacağı zaman, kendi sitesinde bulunan duyurular alanından bunlar yayınlanır. Dolayısıyla adaylar burayı incelemelidir.

Ardından iş ilanına girerseniz alım yapılan personelin hepsini görebilir, bunların içinde bilgi ve tecrübelerinize uygun imkanlar olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer bulunuyorsa ve başvuru yapmak istiyorsanız, iletişim bilgilerini incelemeniz yeterlidir.

Eğer gerekli evrakları da hazırlayarak verilen adrese giderseniz hem başvuru işlemlerini yapabilir hem de ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Kendi sitesine ek olarak Kariyer Kapısını da düzenli bir şekilde takip ederseniz, iş ilanları çıktığında ayrıntılarıyla beraber görebilir, nasıl başvuru gerçekleştireceğinizi öğrenebilirsiniz.

Afad.gov.tr sitesinde bulunan ilanlara https://www.afad.gov.tr/duyurular adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın