Her yıl olduğu gibi bu yılda Köprü Geçiş Ücretleri değişmektedir. İnsanların aldıkları maaştan kullandıkları herhangi bir eşyaya kadar gelen ücret değişiklikleri sene başında duyurulmakta ve insanların bu bilgiyi edinmesi sağlanmaktadır.
Her sene değişen ücretler arasında Köprü Geçiş Ücretleri de bulunmaktadır. İnsanların günlük hayatta veya seyahat sırasında kullanmak zorunda oldukları köprüler belli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir. Her sene artan fiyatları ile birlikte şaşırtıcı olsalar da belli sebeplere bağlı olarak bu değişiklikler yapılmaktadır.
2023 senesine giriş yapıldığı andan itibaren gelişen zamlar arasında yer alan Köprü Geçiş Ücretleri de oldukça artmış durumdadır. Yeni senede %26 zam oranına sahip olan köprü geçiş ücretleri haberlere konu olmakta ve insanların bilgilendirilmesini sağlamaktadır. Sürekli kullanılmak zorunda olan veya şehir değişikliğinde olan insanların bir yerden bir yere geçiş yapmasını sağlayan bu köprüler belli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir. Bu nedenle kullanacağınız köprünün nasıl bir geçişe sahip olduğunu ve sizden ne kadar ücret talep edeceğini önceden araştırmanızda fayda olacaktır.
Köprü Geçiş Ücretleri Nasıl Ödenir?
Seyahat anında kullanılan veya günlük geçişlerde kullanılmak zorunda olan köprüler ücret karşılığı hizmet vermektedir. Bu nedenle çoğu kişi geçiş sağlamadan önce Köprü Geçiş Ücretleri Nasıl Ödenir sorusunu araştırmakta ve ödeme yapabilecekleri noktaları incelemektedir.
Öncelikle köprü geçişlerinde ücret ödemek için Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ödeme yapılabilmektedir. Köprü veya otoyollarda bu iki sistemin gişesi de farklı bölgelerde bulunuyor. Aynı zamanda bu sistemden birine sahip olan araçlara elektronik etiket takılıyor ve geçişlerde otomatik okuma sistemi sayesinde elden ödeme yapmak zorunda kalınmıyor.Bu sayede otoyol veya köprü geçişlerinde herhangi bir kuyruk ve aksaklık yaşanmamaktadır.
Bunların yanı sıra geçiş sağlayabilmek için mutlaka sahip olduğunuz geçiş sisteminin ne kadar bakiyesi kaldığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Aksi halde geçişleriniz ihlali geçiş sayılacak ve ödememeniz durumunda ceza almanız sağlanacaktır.
Köprü Ücreti Ödememe Cezası Nedir?
İnsanlar bakiye kontrolü yapmadan geçiş yaptıkları köprülerden ihlali geçiş yapmış sayılır ve en kısa zamanda geçiş bedelinin ödenmesi gerektiği kişilere bildirilir. Ancak ödememe durumunda çoğu kişi ceza almak zorunda kalır ve bu da ödeyecekleri tutara büyük oranda yansımaktadır.
Köprü Geçiş Ücreti Ödememe Cezası bakiye durumundan dolayı ödeme yapamayanları ilgilendiren bir konudur. Yeterli bakiyeye sahip olunmadığı zaman ödeme yapılamaz ve bu da ihlali geçiş kapsamına girer. Bu nedenle ilgili aracın plakasına yönelik olarak ödenmesi gereken tutar Ziraat Bankası veya Halkbank üzerinden mutlaka ödenmelidir.
İhlali geçiş yapan araçlar geçiş ücretine ek olarak karşılaşılabilecek 4 katı kadar fazla tutar, tebligat, yargılama ve takip masrafları, avukatlık ücreti, işlenen yasal faiz, ve diğer her türlü yasal gider ile karşı karşıya kalmamak için en fazla 15 gün içerisinde ödemesi gereken tutarı ilgili ödeme noktalarına yatırmalıdır.
Kiralık Araç İle Köprü Geçiş Ücreti Nasıl Ödenir?
Kiralık Araç İle Köprü Geçiş Ücreti Ödeme konusu kiralık araca sahip olan kişileri ilgilendiren bir başlıktır. Araç sahibi olunmasa bile bu tür geçişlerde mutlaka ücret ödenmelidir. Çünkü ödenmeyen geçiş ücreti aracın sahibine yönelik ceza alınmasına neden olacaktır.
Kiralık araçlar köprü geçişlerinde ödenmesi gereken köprü geçiş ücretleri, kredi kartına yansıtılarak tahsil edilmektedir. Bazı durumlarda ise bu tarz köprü geçiş ücretleri gecikmeli olmak şartıyla kiralanan ofise ya da araç sahibine yansıtılmaktadır. Bu ücret ise faturalandırılarak adresinize posta yolu ile getirilmektedir.