Çekme Belgeli Araç Nedir? Trafiğe Çıkabilir Mi?

Bu İçeriğe Oy Ver post

Çekme belgeli araç nedir? Çekme belgesi neden alınır? Günümüzde birçok kişi bu kategoride olan araçları değerlendirmek ister. Bunun için ne olduğunu, trafiğe çıkıp çıkamayacağını merakla inceler.  Burada ilk olarak bazı işlemler yapılırsa, söz konusu otomobillerin tekrar trafiğe çıkmada mahsuru olmadığı bilinmelidir.

Çekme Belgeli Araç Nedir?

Ancak bunların gerçekleştirilmemesi durumunda trafiğe çıkılırsa ve yakalanılırsa 10 ceza puanı ile 2.018 Türk lirası ceza vardır. Dolayısıyla almanız mümkün olsa da buna dikkat edilmesi şarttır. Ayrıca notere de bir fiyat ödendiği bilinmelidir.

Yıllara göre değiştirdiği için notere giderek bunu öğrenebilirsiniz. Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar için gerekli işlemler zor olarak görülse de oldukça kolaydır.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Çekme Belgesi Nedir?

 Çekme belgeli araba ne demek? Bu durum bir otomobilin trafikten alındığını gösterir. İlgili kuruma başvuru yapıldıktan sonra alınabilir.  Buna karşılık bir arabaya çekme belgesi alınmış olsa da sonradan çekilmesi yine mümkündür.

Trafikten çekme farklı sebeplerden dolayı olabilir.  Bu bazen kaza bazen de kişilerin kendi isteğidir. Günümüzde bu piyasada çok sayıda seçenek vardır. Bunların tümünü inceleyebilir, aralarından size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar diyorsanız, plaka ve borçların ödenmesi ile notere giderek gerekli işlemleri yaptırabilirsiniz.


Çekme Belgeli Bir Otomobil Trafiğe Nasıl Çıkartılır?

Araçlara çekme belgesi alınabildiği gibi tekrar trafiğe sokulması da mümkündür. Bu otomobillerin öncelikle bir muayeneden geçirilmesi gerekir. Ardından da gerekliyse fren, motor, ön düzen ve elektrik aksamları gibi sistemler incelenir.

Bunların tamiri ile birlikte sadece çekici alarak, muayene istasyonuna götürülmelidir. Zira ehliyetiniz olsa bir araç trafiğe çıkma izni bulundurmaz. Burada gerekli işlemlerin yapılmasıyla birlikte yine çekici ile muayene istasyonuna gidebilir, ardından araç tespit raporu elde edebilirsiniz.

Bunlarla birlikte notere giderek, tescil belgesini kısa zaman zarfında çıkartabilirsiniz. Hepsinin bitirilmesiyle birlikte vergi dairesine başvuru yaparak Plaka Basım Talep alınır. Alınan evrak ile birlikte söz konusu araca bir plaka sağlanır.

Tüm bunların tamamlanması ardından çekme belgeli araba için sadece vergi dairesine gitmek kalır. Böylece motorlu taşıtlar vergisi de ödenebilir.

Çekme Belgeli Araba
Çekme Belgeli Araba

Çekme Belgesi Hangi Sebeple Açılır?

Çekme belgeli araba insanlar tarafından farklı nedenlerle açılır. Örneğin bir kaza yaşanmışsa gerek çok masraf çıkarmamak üzere bu yolun tutulması mümkündür.

Bunun yanı sıra aracın sahibi yurt dışında uzun süre kalacaksa da seçebilir. Böylelikle kullanılmayan bir araca ödeme yapılması durumu da kalkar. Eğer uzun süre kullanmayacağınız otomobile yatırım yapmak istemiyorsanız, siz de Çekme belgesi alma yoluna gidebilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Nasıl Satılabilir?

Çekme belgeli ne demek? Bir otomobilin çekme belgeli olması, sahibi tarafından trafikten alındığını gösterir. Bu kapsamda günümüzde farklı modellerde çok sayıda araç yer almaktadır. İnsanlar bunların satın alınıp alınamayacaklarını doğal bir şekilde sormaktadır.

Burada ilk olarak satışlarının mümkün olduğu bilinmelidir. Çekme, buna bir engel oluşturmaz. Lakin bu durum trafik için geçerli değildir. Çekme durumunun ortadan kaldırılmaması, bir trafik cezasına neden olur.

Bu durum yakalama emri halinde de geçerlidir. Dolayısıyla çekme belgeli araba almak istiyorsanız, ekstra olarak yakalama durumunu da bilmeniz gerekir. Ayrıca hacze sahip olan bir otomobilin de yakalanması ardından trafikten men edilebileceği hatırlanmalıdır.

Dolayısıyla çekme belgeli araba satın alınabilecek olsa da kullanılmadan önce belirttiğimiz işlemlerin yapılara trafiğe açılması gerekir.

Çekme Belgesi Nasıl Alınabilir?

Çekme belgeli araba nasıl alınabilir? Bir aracın bu kategori altına düşmesi farklı sebeplerden dolayı meydana gelir. Kaza bunların tek olasılığı değildir. Eğer aracın sahibi uzun süre ülke dışında bulunacaksa da düşünebilir.

Eğer siz de aracınız için çekme belgesi almak istiyorsanız çekme belgeli araba işlemlerini yapmanız yeterlidir;

  1. İlk olarak vergi dairesine gelerek vergi borcunuz olmadığına dair bir belge alın.
  2. Belge almaya giderken sökülen aracın plakalarını ve ruhsatını da beraberinizde götürün.
  3. Ardından Şoförler ve Otomobilciler Odasına gidin. Buradan 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem formu alın.

Belgeyi el yazısı kullanmadan doldurmak gerekir. Bilgisayarın yanında daktilo da bunun için tercih edilebilir. Ardından da dilekçenin güzel bir şekilde kaleme dökülmesi kalır.

Çekme belgeli araba için sonraki adım ise Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğine plaka ve evraklar ile gidilmesi ile gerçekleşir. Eğer kişilerin sağladığı başvurular onaylanırsa, kısa sürede tescil belgesi elde edilir?

Araçlar İçin Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Otomobiliniz için çekme belgesi almak itiyorsanız İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek gerekli başvuru işlemlerini yapabilirsiniz. Bunun dışında Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliklerine de gidebilirsiniz.

Burada sizden birçok belge istenmektedir. Bunların arasında araç ruhsatı, vergi borcu olmadığını gösteren evrak, araç sahibinin kimlik kartı ve 2 araç trafik tescil ve müracaat işlem formu da yer almaktadır.

Tüm evrakların tamamlanması ile beraber çekme belgeli araba belgesi de kişiler tarafından alınabilir.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Çekme Belgeli Araç Nedir? Trafiğe Çıkabilir Mi?

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar diyorsanız, plaka ve borçların ödenmesi ile notere giderek gerekli işlemleri yaptırabilirsiniz.

Yorum yapın