TOGG Fiyat Listesi

4.9/5 - (36 votes)

TOGG Fiyat Listesi neredeyse tüm vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yerli elektrikli otomobilimiz olan TOGG’ un piyasaya sürüleceği 2023 yılının ilk çeyreği büyük bir heyecanla beklenirken, özellikle bu otomobil ile ilgili en çok TOGG fiyat listesi merak edilmekte ve milyonlarca kişi, TOGG aracının fiyatlarını öğrenmek istemekte ve araştırmaktadır.

Seri üretim olarak ilk önce TOGG C-SUV ve TOGG C-Sedan modellerinin piyasaya sürüleceği açıklanmış ve bu açıklamadan sonra gözler, bu modellerin paketleri ve sahip olduğu fiyatlar ile ilgili yapılacak olan resmi açıklamaya çevrilmiştir. Ancak henüz yerli otomobilimizin fiyatının ne olacağı hakkında net bir açıklama bulunmazken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fiyat konusunda yaptığı açıklamada rakip elektrikli otomobillere göre daha ucuz bir fiyata sahip olacağını duyurmuştur.

TOGG Fiyatı Ne Kadar?

Son olarak fiyat konusunda TOGG C-SUV’ un ÖTV vergisinin yüzde 10 diliminde sınırlanacağı konusundaki açıklama ile de bu aracın fiyatı için uygun ÖTV istenecek olması da bekleyenleri heyecanlandırmıştır.

Bu bağlamda, henüz resmi bir fiyat açıklaması ve bu nedenle fiyat listesi bulunmazken, yapılan tahminlere bakıldığında TOGG’un C-SUV modelinin yaklaşık 900 bin, C-Sedan modelinin ise 700 bin civarında bir fiyata sahip olması beklenmektedir.

Togg Nedir Togg Açılımı
Togg Nedir Togg Açılımı

TOGG Nedir? TOGG Açılımı

Yerli elektrikli otomobilimiz hakkında özellikle kişiler tarafından en çok merak edilen ve akıllarına takılan sorulardan biri olan TOGG Nedir? TOGG açılımı konusunda bilgi vereceğiz. Öncellikle TOGG isminin açılımı, bu projenin sahibi olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltması şeklindedir.

TOGG’ un Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili olarak üretilmesindeki ilk fikirler 2017 yılına kadar dayanırken, resmi faaliyete başlanan tarih 25 Haziran 2018’dir ve bu tarihten itibaren devam eden süreçte artık 2023 yılının ilk çeyreğinde TOGG’ un piyasaya çıkacağı açıklanmıştır.

Turkcell, BMC, Anadolu Grubu, TOBB ve Zorlu Grup’un bir araya gelerek finanse ettiği ve ortakları olduğu bu proje, yerli imkanlar ile üretilecek olması ve sahip olduğu tasarım ve özellikler ile merakla bekleniyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu olarak yerli otomobile TOGG adını veren bu proje için seri üretim fabrikası 29 Ekim tarihinde Bursa Gemlik de açılacak ve faaliyetine başlayacaktır.

Togg Ne Zaman Çıkacak
Togg Ne zaman çıkacak

TOGG Ne Zaman Çıkacak?

Yerli elektrikli otomobilimiz olan TOGG’ un Bursa Gemlik’de bulunan fabrikasının 29 Ekim 2022 tarihinde açılacağı ve bu tarihten itibaren de seri üretime geçileceğinin açıklanmasından sonra, tüm Türkiye TOGG ne zaman çıkacak? Sorusunun cevabını merak etmeye başlamıştır.

TOGG’un fiyatı kadar ne zaman piyasaya çıkacağı da halk tarafından büyük bir merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yapmış olduğu açıklamalar ile TOGG’un ne zaman piyasaya çıkacağı hakkında bilgiler paylaşılmaya başlanmıştır.

TOGG’un piyasaya çıkış tarihi henüz netlik kazanmamış olsa da bu aracın 2023’ün ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. Tarih konusunda resmi olarak yapılan bu açıklamanın ardından TOGG’un Mart 2023’ e kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Togg Modelleri
Togg Modelleri

TOGG Modelleri

TOGG yerli otomobilimizin hangi modeller ile piyasaya çıkacağı da bu aracı heyecanla bekleyen milyonlar tarafından merak edilirken, TOGG’un seri üretimi için ilk olarak bu otomobilin C-SUV modelinin üretilmesi beklenmektedir. Ancak ilk seri üretime başlandıktan sonra belirli aralıklarla TOGG’un diğer modelleri için de seri üretime geçilmesi planlanmıştır. Piyasaya sırasıyla sürülecek olan TOGG modelleri şöyledir;

  • TOGG C-SUV
  • TOGG C-Sedan
  • TOGG C-Hatchback
  • TOGG B-SUV
  • TOGG C-MPV

Toplam 5 model olarak piyasaya çıkacak olan TOGG’ un ilk olarak C-SUV olarak seri üretimine başlanacağı duyurulmuş ve 2023 yılında bu modelle sahiplerini bulacak olan TOGG’ un diğer modellerinin ne zaman seri üretime geçirileceği ise henüz netlik kazanmamıştır.

TOGG modellerinin tasarımları görenleri adeta büyülerken, kişiler bu yerli elektrikli otomobilin özelliklerini de bir hayli merak etmektedir.

Togg Özellikleri
Togg Özellikleri

TOGG Özellikleri

TOGG’ un piyasaya çıkmasına oldukça az bir zaman kala bu aracı bekleyenlerin heyecanı git gide artarken, otomobil meraklıları tarafından bu yerli elektrikli otomobilimizin sahip olduğu özellikler de oldukça merak konusu olmuştur.

TOGG için açıklanan özellikler ve tasarımı, büyük bir beğeni toplayarak son teknoloji bir araç olması ve barındırdığı hem batarya hem iç ve dış tasarım hem teknik özellikleri ile sevenlerini merakla bekletmeye devam diyor. İşte yerli elektrikli otomobilimizin en çok ön plana çıkan TOGG özellikleri şöyledir;

  • 200 beygir ve 400 beygir olmak üzere iki farklı beygir gücünde yer almaktadır.
  • TOGG, ilk etapta SUV ve sedan modelleri ile üretilecektir.
  • Yüzde 80 batarya doluluğuna yalnızca 30 dakikada ulaşmaktadır.
  • İç tasarımı son derece konforludur ve elektronik ekranı ile pek çok kullanışlılığı beraberinde getirmektedir.
  • Full şarjda 300 km ve 500 km mesafeye ulaşabilecek iki farklı batarya seçeneği bulunacaktır.
  • 15 yıl içerisinde 5 farklı model ile sunulacak.
  • Sürekli olarak internet bağlantısına sahip olabilmenizi sağlayacak.
  • Otonom sürüş ve modüler şasiye sahiptir.
  • Son teknoloji ile üretilmiştir.
  • Sıfır emisyon özelliği ile hava kirliliğini en aza indirmektedir.
  • 200 beygir gücündeki motor seçeneği ile 0’dan 100’e 7,6 saniyede, 400 beygir gücündeki motor seçeneği ile de 0-100 arasına yalnızca 4,8 saniyede ulaşacaktır.
  • Aracın maksimum hızı 180 km/s sabitlenmiştir.
  • 81 ilde TOGG için kurulacak olan şarj istasyonları sayesinde tüm Türkiye’de rahatlıkla kullanılabilecektir.

TOGG Renkleri

TOGG’un 29 Ekim 2022 tarihinde üretim bandından inmesinin ardından araç hakkında detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Bu detaylardan biri de fiyatı dışında satışa sunulacak olan renk çeşitleri. TOGG satışa çıktıktan sonra kullanıcıların tercih edebileceği TOGG Renkleri şu şekilde olacak;

Togg Fiyat Listesi
TOGG Renkleri Anadolu
Togg Fiyat Listesi
TOGG Renkleri Gemlik
Togg Fiyat Listesi
TOGG Renkleri Kapadokya
Togg Fiyat Listesi
TOGG Renkleri Kula
Togg Fiyat Listesi
TOGG Renkleri Oltu
Togg Fiyat Listesi
TOGG Renkleri Pamukkale
  • Gemlik (Metalik Yeşil)
  • Anadolu (Ateş Kırmızı)
  • Oltu (Siyah)
  • Kula (Koyu Gri)
  • Pamukkale (Beyaz)
  • Kapadokya (Bej)

Almanya Araba Fiyatları

Skoda Fiyat Listesi

Kia Fiyat Listesi

Togg Fiyat Listesi
TOGG Fiyat Listesi

TOGG Fiyat Listesi

Günümüzde araba piyasasının oldukça yükselmesi sebebiyle araç satın almak oldukça zor bir hale gelirken, özellikle 2023’ün ilk çeyreğinde kura ile satışa başlayan yerli elektrikli otomobilimiz olan TOGG’a sahip olabilmenin hayalini kuran kişiler, TOGG fiyat listesi konusunda araştırma yapmakta ve bu aracın fiyatlarını merak etmektedir.

TOGG T10X Modeli, 953 Bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Temmuz 2023 tarihi itibariyle Güncel TOGG Fiyat Listesi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

TOGG Fiyat ListesiTOGG VersiyonTOGG Temmuz 2023 Güncel Fiyatı
TOGG T10X V1 RWD Standart Menzil 314 Km Menzil 160 kWSandart Menzil1.277.500 TL
TOGG T10X V2 RWD Standart Menzil 314 Km Menzil 160 kWStandart Menzil1.329.500 TL
TOGG T10X V2 RWD Uzun Menzil 523 Km Menzil 160 kWUzun Menzil1.563.500 TL
TOGG Fiyat Listesi

TOGG Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

TOGG ne zaman çıkacak?

TOGG’un 2022 yılı Ekim ayında seri üretime geçmesi ve piyasaya çıkması ve 2023 yılı Mart ayında satışa sunulması beklenmektedir.

TOGG logosunun anlamı ne?

TOGG aracının yenilenen logosunun anlamı, doğu ile batının buluşma ve birleşme noktası olarak ifade edilmiştir.

TOGG fabrikası nerede?

TOGG fabrikası, Bursa’nın Gemlik ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir arazide kurulmuş ve üretim için kullanılmaktadır.

TOGG iş başvurusu nasıl yapılır?

TOGG için iş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, posta yoluyla veya şahsen başvuru, kariyer.net ve LinkedIn üzerinden yapabilmektedirler.

TOGG sedan ne zaman çıkacak?

TOGG Sedan model elektrikli aracın 2023 yılında tanıtımı yapılarak 2024 yılında satışa sunulması bekleniyor.

TOGG ortakları kimler?

Zorlu Holding, BMC, Turkcell, TOBB ve Anadolu Grubu TOGG elektrikli otomobilinin ortaklarıdır.

TOGG yüzde kaç yerli?

TOGG’un yerlilik yüzdesi yapılan açıklamada yüzde 51 olarak belirtilmiştir.

TOGG siparişi nereden verilecek?

TOGG siparişi için talep veya ön sipariş verilememektedir. Aracın piyasaya çıkmasına az bir süre kala tüm detayların belli olması beklenmektedir. Yüksek ihtimalle TOGG siparişlerinin internet üzerinden verileceği bilgisi sızmaktadır.

TOGG Renkleri neler?

TOGG Renkleri Gemlik (Metalik Yeşil), Oltu (Siyah), Pamukkale (Beyaz), Anadolu (Ateş Kırmızı), Kapadokya (Bej) ve Kula (Koyu Gri) olarak belirlenmiştir.

TOGG Güncel Fiyatı ne kadar?

TOGG Güncel Fiyatı Temmuz 2023 tarihi itibariyle 1.207.000 TL’den başlamaktadır. Uzun menzilli olan V2 versiyonu fiyatı opsiyonlar hariç 1.557.000 TL’den satılmaktadır.

“TOGG Fiyat Listesi” üzerine bir yorum

  1. Merhaba, TOGG Fiyat Listesi hakkındaki yazınızı okurken merak ettiğim bir konu var. TOGG’nin özelliklerine değinmişsiniz, fakat fiyatlandırma hakkında bilgi bulamadım. Acaba araçların fiyatları hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler!

    Yanıtla

Yorum yapın