Okullar Ne Zaman Açılacak 2021

Bu İçeriğe Oy Ver post

Okullar Ne Zaman Açılacak? Malum üzere içerisinde bulunduğumuz Covid-19 pandemi sürecinde ilkokul, lise ve üniversitelerin yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim-öğretimi devam ettirmesi yönünde karar verilmişti. Sonrasında ise farklı online platformlar üzerinden eğitim hayatına devam edilmeye başlanmıştı.

Bu kapsamda pek çok veli bu sürecin nasıl devam edeceğine, okulların ne zaman ve nasıl açılacağına yönelik pek çok soru bulundurmakta. Özellikle yeni girdiğimiz 2021 yılında da bunun aynı şekilde devam edip, etmeyeceğine yönelik endişeler de mevcut. Peki, Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 için verilen tarih ne? Eğer bu hususu merak ediyorsanız, yazımızda tüm sorularınıza bir yanıt bulabilir ve EBA hakkında aklınıza takılan bazı hususları bulabilirsiniz.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Okullar Ne Zaman Açılacak 2020 yılı için Google üzerinde en çok aratılan sorgulardan biri olsa da, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 virüsü önce Asya, ardından Avrupa, Amerika ve ülkemize kadar yayılmıştı.

Bu nedenle bakanlıklarımız bir karar alarak, eğitim-öğretimin daha güvenli yapılması; böylece hem öğrencilerin, hem de öğretmenlerin sağlıklarının tehlikeye atılmaması için uzaktan eğitime geçmişti. Bu durum sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul -liselere yönelik değil; aynı zamanda YÖK tarafından da üniversitelere uygulanmıştı.

Okullar Ne Zaman Açılacak 2021

Uzaktan Eğitim Ne Kadar Devam Edecek?

Peki, Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 senesi için nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler ilk eğitim-öğretim dönemlerini uzaktan eğitim şeklinde devam ettirecek.  Bu dönem de 22 Ocak 2021 tarihine kadar sürecek. Bakanlık tarafından yapılan son açıkmaları takip ederek, detayları alabilirsiniz.

Bu nedenle mevzubahis eğitim-öğretim kurumları, ilk dönemde yüz yüze eğitim yapmayacak. Bunun yerine EBA ya da Microsoft Teams gibi online sistemler üzerinden devam ettirilecek.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 yılı için yüz yüze eğitim dönemi ne zaman? Bilindiği gibi okullarda ikinci dönem, 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu hususta yapılan açıklamaya göre; eğer Covid-19 yahut farklı bir mesele hakkında olumsuz bir durum olmazsa okulların açılması yapılacak.

Bundan sonra ise bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre belirtilen tarihte yüz yüze eğitim sağlanacak.

Üniversitelerde Eğitim Nasıl Devam Edecek?

Her ne kadar ilkokul -liseler için bilgiler mevcut olsa da, üniversiteler için kesin bilgiler hâlâ mevcut değil. Bu nedenle YÖK tarafından yapılan duyuru, net bilgileri ortaya çıkaracak. Dolayısıyıla Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 için üniversiteler bazında malumatlar henüz yok.

Peki, üniversiteler eğitimlerini nasıl devam ettirerecek? Üniversiteler de Covid-19 pandemi sürecinde eğitim-öğretime ara vererek, yüz yüze eğitimi durdurmuş; yerine uzaktan eğitime geçmişti. Dolayısıyla Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri dâhil olmak üzere yeni bir sürece adım atılmıştı.

Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 yılı için yeni bir duyuruya kadar bu şekilde devam edeceği söylenebilir. Ancak her üniversite, bunun için bilindiği gibi farklı sistemler kullanmakta. Bazı üniversiteler Microsoft Teams üzerinden ders işlese de, bazı üniversiteler kendisine ait olan platformlarda bunu sürdürmekte.

Okullar Ne Zaman Açılacak 2021

Okulların Ne Zaman Açılacağı Nasıl Takip Edilir?

Peki, Okullar Ne Zaman Açılıyor nasıl takip edilir? Burada öncelikle kulaktan duyma bilgilerle hareket etmemeniz, sadece devlet kurumları ve bakanlıklar tarafından yapılan açıklamaları dikkate almanız gerekli. Zira çevreden aldığınız yanlış bilgiler olumsuz sonuçlar da doğurabilir.

Bu sebeple her gün Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından yapılan açıklamaları kontrol edip, haberleri de gözden geçirirseniz, en doğru bilgiye sahip olabilirsiniz.

Okullarda Eğitim-Öğretim Nasıl Devam Edecek?

Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 kapsamında, yüz yüze eğitimin olmadığı süre zarfında mevcut uzaktan eğitime devam edilecek. Ancak burada değişikliklerin de olabileceği için, tavsiye edilen haberlerin ve bakanlıkların her gün takip edilmesi.

Böylece sistemde yapılan en son güncellemeler üzerine bilgi sahibi olabilirsiniz.

EBA Nedir?

Okullar Ne Zaman Açılıyor kapsamında ön plana çıkan EBA, uzaktan eğitimin yapılmasını sağlayan sistem, veliler ve öğrenciler arasında hâlâ pek çok soru işareti bulundurmakta.

Tam açılımı “Eğitim Bilişim Ağı” olan platform, online eğitim sağlamak üzere hazırlanan bir sistem. Buraya öğretmenler isterse kendi oluşturdukları içerikleri, isterse de farklı öğretmenler tarafından hazırlanan içerikleri rahatlıkla paylaşabilmekte.

Bu sayede Covid-19 sürecinde öğretmenler ve öğrenciler, görüntülü ve sesli şekilde birbirleriyle iletişim kurarak, ders işleyişi yapabilmekte. Tüm öğrenciler, öğretmenlerin sağladıkları içeriklere kolay bir erişim sağlamakta.

Bununla da sınırlı kalmayarak; farklı öğrenciler tarafından meydana getirilen ve paylaşılan notlar, sunumlar ve görsellere de kolay bir erişim yapılmakta.

Okullar Ne Zaman Açılacak 2021

EBA Amaçları Nelerdir?

Peki, Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 kapsamında EBA hangi amaçları taşır? Sistem hedef olarak şu gayelere sahiptir:

  • Öğrencilere eğitici ve aynı zamanda farklı, zengin içerikler sağlamak.
  • Ülkemizde bilişim ağlarını yaygınlaştırmak ve eğitim-öğretimde kullanımını yaygınlaştırmak.
  • İçerik gereksinimlerine yönelik cevap sağlamak.
  • Sosyal ağı sayesinde öğrencilerin derslerine yararda bulunmak.
  • Her gün genişleyen, büyük ve zengin arşivi ile derslere yardımcı olmak.
  • Herhangi bir bilgiyi öğrenirken, düzenleyebilmek, ondan farklı bilgiler meydana getirmek.
  • İşitsel, bireysel, sosyal, sayısal, görsel ve sözel öğrenme tarzlarını bulunduran, tüm öğrencilere kapsamak.
  • Ülkemizdeki tüm öğretmenleri, aynı yerde toplayarak eğitime yön vermelerini gerçekleştirmek.
  • Teknolojiyi araç olarak kullanmak.

Veliler sisteme yabancı oldukları için pek çok konuyu bilemeyebilir. Bunlardan bir tanesi de şifreyi unutmakla ilgilidir.

EBA Şifresi Nasıl Bulunur?

Öğrenciler ve veliler, okullar ne zaman açılacak kapsamında EBA şifresine ve kullanıcı adına hâlâ yabancı olabilir. Bu sebeple unutkanlıklar da gayet doğaldır. Eğer şifrenizi hatırlayamıyorsanız, ilk olarak EBA giriş ekranına gelmeniz gerekir.

Sonrasında ise öğrenci yazan butona tıklayarak, EBA linkini izleyin. Ardından gördüğünüz “şifremi unuttum” tuşunu kullanın. Sonrasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını girerek, doğrulamak için bir yöntem seçin. Burada mail ve SMS seçenekleri vardır.

Eğer e-posta seçerseniz, EBA kayıt esnasında kullandığınız mail adresini girmeniz gerekli. Ardından da gönder tuşuna basarak, tarayıcı üzerinden e-posta adresinizi açın.

Kısa süre içerisinde mail tarafınıza gelecek olup, doğrulama kodunu yazmanız ardından tekrar gönder tuşunu kullanın ve yeni bir şifre belirleyin. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, kaydederek çıkın.

Ancak mail yoluyla uğraşmak istemiyorsanız, SMS yolunu da tercih etmeniz mümkün. Bu da aynı e-posta sistemi gibi oldukça kolay ve pratik. Bunun için yine kayıt esnasında yazdığınız cep telefonunuzu, ilgili alana girmeniz şart.

Gönderdikten sonra telefonu, kısa süre içerisinde gerekli bilgileri içeren bir mesaj alacak. Sonrasında doğrulama kodunu girip, göndere basın ve yeni şifre yazın.  Sonrasında kaydet diyerek, bu ekrandan çıkış yapın.

Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, EBA şifresi bu yöntemler sayesinde oldukça kısa sürelerde değiştirilir. Değiştirdikten sonra tek yapmanız gereken, belirlediğiniz şifreyle giriş yapmaktır. Şifrenizi unutmamanız için cep telefonunuza yahut farklı bir yere kaydederseniz, bu işlemlerle uğraşmamanız da mümkün.

Yorum yapın